Borzsavári Zenekar műsora

“A jeles napok Litéren” című sorozat keretében, Június 5-én, pünkösdhétfőn, az istentiszteletet követően adott ünnepi műsort templomunkban a kárpátaljai Borzsavári zenekar.Kovács Sándor, aki a mezővári református gyülekezet presbitere, és felesége: Erika 2009-ben alapították a zenekart. Isten házasságukat négy gyermekkel ajándékozta meg, akik azután maguk is a zenekar tagjai lettek, és ma már együtt zenélnek szüleikkel.

Abigél, Dániel, Tamás, kiegészüvelve Kovács Péterrel és Gyurkó Ádámmal, Sándor és Erika vezetésével lélekemelően szép műsorral jöttek közénk. Műsoruk címe: “Én lelkem zengj szép zsoltárt” volt, és benne a hitről, hazaszeretetről énekeltek és muzsikáltak.

Az alkalom után valaki ezt mondta: “Nekünk kellene őket vigasztalni, erre ők vigasztalnak bennünket!” Igen, valóban így történt! Műsoruk megindította a szívet és a lelket, igazi zenés bizonyságtétel volt. Olyan erőt adó, lelkesítő, megható és bátorító! Igazi pünkösdi csoda! Az ember szíve megtelt hálával!

A műsor talán legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a zenekar megénekeltette a “közönséget”, és együtt zenghettük: “Trianon sírunk nem marad!” Úgy legyen! De hiszem, hogy amíg olyan családok és zenekarok járják az országot-világot Trianon valóban nem lesz sem sírunk, sem pusztítónk. Köszönjük ezt a műsort Istennek, és a Borzsavári zenekarnak, a Kovács családnak és zenésztársaiknak! Isten áldása legyen velük, és vegye őket körül óvó, szerető kezével!

A műsor megtekinthető itt.